ROS 7.8 for ETS 1.37

dalmatian666
Posts: 10
Joined: December 19th, 2019, 2:16 pm

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by dalmatian666 » February 23rd, 2020, 10:24 am

https://drive.google.com/open?id=1HifrL ... mbDvkQMt_s

Just uploaded the link to view. I love all the work Arayas and everyone else on the forum does, but is it really necessary to be so rude to me when I just made an innocent mistake? You asked me to post the full log, then I get abused when I do it. I'm only new here, I buy the content the second it comes out, and I buy each update separately as I believe the creator deserves good money everytime he makes a new version, rather than just once. I love this mod and arayas imho is the hardest working creator in the entire community (if promods was his that merge would've been completed over a month ago, without 20 others helping him). Just want a little bit of respect, nothing more. I apologize for the long messages but like I mentioned, im only new on here, so aren't aware of all the rules and regulations on this board. :|
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 6217
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by BenganJ » February 23rd, 2020, 10:33 am

@dalmatian666

Sorry if you experienced me as rude, if so I apologize, that was definitely
NOT meant to be rude at all. I just tried to tell you what I would do and
asked you to do! My bad then! :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 6217
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by BenganJ » February 23rd, 2020, 10:56 am

@dalmatian666

First, with such big combo, I recommend that you do this change in your global config.cfg file.

Code: Select all

From:
uset r_buffer_page_size "10"
To:
uset r_buffer_page_size "30"
I also recommend that you add these Steam Launch Options, as you have a damn powerful comp.

Code: Select all

-64bit -nointro -unlimitedlog -mm_pool_size 8000 -mm_max_resource_size 32 -mm_max_tmp_buffers_size 1000
Third I want you to place ETS2_LAMB_UNIV_EURASIA_SAT_BG_MAP at the very top of Mod Manager, just
as I recommend in that topic.

Then I assume you are using the latest RusMap 2.0-fix3 and the latest connection to PM. Also use the DLC fixed
def&map of SRMap 7.9.0!

Okay, start by doing these changes and checks, maybe Arayas can spot something more in that BIG combo!
Good Luck!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
User avatar
Tapir
PPM
Posts: 1113
Joined: December 15th, 2018, 3:07 pm
Location: Stratford, UK

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by Tapir » February 23rd, 2020, 5:59 pm

Maybe helpful for one or the other:
Here is my loadorder for ROS without Promods


ETS2_Lamb_UNiver_Eurasia_SAT_BG_Map

the speed of snow
Russian open spaces fix
English city and cargo names for ROS
ROE25Rusmap_RC
ROEX25-S.Region_RC
Promzona5_136_ROS_RM
ROS_7.5-RM_1.91 RCv3
ROS The Great Stepp_roadconnection_v1.0
TexFix4

Swedish islands Map addon 1.02

YKSRSK2DLC

ROEX25english city names
RO25 defmap_1
RO25 model_2
RO25 prefab_3
RO25 assets_4

City translation RusMap 1.9X
Piter for RusMap 2.1
RusMapdef_2.0
RusMapmap_2.0
RusMapmodel_2.0
RusMapmodel2_2.0

Srmap fix 1.36
Southern Region Vegetation Crash fix 1.36
SR Lublin fix3
Southern Region english
SouthernRegion_map def and map_DLC
SouthernRegion model1
SouthernRegion model2
SouthernRegion model3

ROS vehicle_truck
ROS vehicle
ROS
ROS map
ROS model

Mapa EAA 5.3
Base Mapa EAA 5.3

Great Steppe ferry fix
Road to Aral
GreatSteppe1.2 def
GreatSteppe1.2 map
Great Steppe1.2 model

PJIndoMap 2.65
System: Windows 10 PRO
Processor: Intel i7-6700K @4.5GHz OC
Motherboard: ASUS Z170 Pro Gaming
Memory: G.Skill DDR4-3000 16GB
Graphics: 6GB MSI GeForce GTX 1660 SUPER Gaming X
Storage: 2 Samsung EVO SSD
dalmatian666
Posts: 10
Joined: December 19th, 2019, 2:16 pm

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by dalmatian666 » February 23rd, 2020, 7:19 pm

BenganJ wrote:
February 23rd, 2020, 10:56 am
@dalmatian666

First, with such big combo, I recommend that you do this change in your global config.cfg file.

Code: Select all

From:
uset r_buffer_page_size "10"
To:
uset r_buffer_page_size "30"
I also recommend that you add these Steam Launch Options, as you have a damn powerful comp.

Code: Select all

-64bit -nointro -unlimitedlog -mm_pool_size 8000 -mm_max_resource_size 32 -mm_max_tmp_buffers_size 1000
Third I want you to place ETS2_LAMB_UNIV_EURASIA_SAT_BG_MAP at the very top of Mod Manager, just
as I recommend in that topic.

Then I assume you are using the latest RusMap 2.0-fix3 and the latest connection to PM. Also use the DLC fixed
def&map of SRMap 7.9.0!

Okay, start by doing these changes and checks, maybe Arayas can spot something more in that BIG combo!
Good Luck!
Thanks for the help, it is greatly appreciated. Its late here in Australia atm, but ill try everything you said when I log back onto steam tomorrow. You wouldn't believe this, but those specs are actually off my new laptop I bought, the MSI Titan GT76 DT 9GS, absolutely amazing machine, cost me an absolute fortune though. Takes two 230w PSUs to power the beast, both the CPU (i9-9900k) and GPU (rtx 2080) are desktop parts rather than laptop ones that you see in 99% percent of laptops out there. The game really does look stunning when you have all the settings at max in 4k with the scale set to 300% on top of that. Have a great day/night and ill let you know if I can get the order working. No big deal if not, as the new version of promods, SHOULD be coming out in a week or so
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 6217
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by BenganJ » February 23rd, 2020, 7:25 pm

@dalmatian666

Well, I'm curious about how it will work for you, so please, report back!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
dalmatian666
Posts: 10
Joined: December 19th, 2019, 2:16 pm

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by dalmatian666 » February 24th, 2020, 12:40 pm

Tried it again and with some good news and bad news. Good news is, is that it worked and theyre are no missing cities on the map. Bad news is, their is broken roads again from rusmap connecting to the great steppe again. Put ROS underneath SR like tapir had, it loaded, but not without issues. I think to get Rusmap 2.0, ROS and Great Steppe 1.36 to work without the broken roads, it needs a new RM 2.0-ROS-GS road connection, as it is, Great Steppe is broken and Uralsk has no roads coming in or out of the city anymore. Might try using GS 1.2 and Im pretty sure that would fix the issue, just hate rolling back mods, especially since the creator did such a great job otherwise on the new Great Steppe. Put that code into the steam launch details and it worked a treat btw. Loading times for all those mods managed a very respectable 90 seconds to get into the game, and that was after I had changed the load order. Wouldve thought Morozov would've fixed the issue with ROS and the GS connection with 7.7 but alas, it wasn't to be. Thanks for all the help so far Bengan and Tapir
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 6217
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by BenganJ » February 24th, 2020, 12:45 pm

@dalmatian666

No problem my friend, good to hear that you have it up and running.
Well, it's a bit pity that the different Russian teams are not cooperating
to make the maps fit together.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
User avatar
Tapir
PPM
Posts: 1113
Joined: December 15th, 2018, 3:07 pm
Location: Stratford, UK

Re: ROS 7.7 for ETS 1.36

Post by Tapir » February 24th, 2020, 2:32 pm

@dalmatien666

If you use my loadorder I ´ve posted then you will get no broken roads....I think you should use as I the old RC ROS to Rusmap too. ;)
And as long there is no new RC to GS 1.36 only the old GS 1.2. :)

Edit:

Image
System: Windows 10 PRO
Processor: Intel i7-6700K @4.5GHz OC
Motherboard: ASUS Z170 Pro Gaming
Memory: G.Skill DDR4-3000 16GB
Graphics: 6GB MSI GeForce GTX 1660 SUPER Gaming X
Storage: 2 Samsung EVO SSD
User avatar
Tapir
PPM
Posts: 1113
Joined: December 15th, 2018, 3:07 pm
Location: Stratford, UK

Re: ROS 8.0for ETS 1.37

Post by Tapir » May 22nd, 2020, 6:53 pm

First post updated:

ROS Map v.8.0 [1.37.x]
Last edited by Tapir on May 22nd, 2020, 6:55 pm, edited 1 time in total.
System: Windows 10 PRO
Processor: Intel i7-6700K @4.5GHz OC
Motherboard: ASUS Z170 Pro Gaming
Memory: G.Skill DDR4-3000 16GB
Graphics: 6GB MSI GeForce GTX 1660 SUPER Gaming X
Storage: 2 Samsung EVO SSD
Post Reply