Using the Map Editor

User avatar
09_KZ
Modder
Posts: 89
Joined: April 2nd, 2019, 6:30 pm

Re: Using the Map Editor

Post by 09_KZ » January 6th, 2021, 7:43 pm

whatever wrote:
January 5th, 2021, 11:58 pm
I fear I am missing something completely obvious...
Perhaps when saving your boards and templates, you need to choose the correct path from above in a small window, this change has come recently. Now I can't say for sure what it is called correctly, since there is no desktop at hand, but something like a base map instead of a map. I can explain later how I will get to this
whatever
Posts: 11
Joined: December 15th, 2020, 11:28 pm

Re: Using the Map Editor

Post by whatever » January 6th, 2021, 9:00 pm

Well I finally managed to get it done...
Apparently there are boards that - by default come with several different layouts (templates) - for those I could create a new template without problems - but once I select one that has fixed template assigned, then I am not able to get it to work...
09_KZ wrote:
January 6th, 2021, 7:43 pm
Perhaps when saving your boards and templates, you need to choose the correct path from above in a small window, this change has come recently. Now I can't say for sure what it is called correctly, since there is no desktop at hand, but something like a base map instead of a map. I can explain later how I will get to this
Yeah, I did that watched one of those helpful videos from Arayas and basically sticked to that procedure one-by-one and it didn't work unless you select a multi-template board.

Oh, and just in case somebody wondered, why I needed just another template for Norway...

Image
Digital X
Posts: 7
Joined: August 8th, 2020, 5:19 am
Location: England.

Re: Using the Map Editor

Post by Digital X » January 8th, 2021, 3:00 am

I have started a new map in the Editor, but for some reason when I press W and S for forwards and backwords it rotates the view, like it is going from morning to night really quick. Top down view is fine, but I would like freecam to place objects better. I have started maps before but NEVER seen it do this. Any ideas?

I am on 1.39 I have the map.mbd loaded, base_map etc all done.
Wing
Posts: 2
Joined: January 14th, 2021, 9:43 am

Re: Using the Map Editor

Post by Wing » January 14th, 2021, 9:54 am

Hello, Thank you For your tutoriors,
But I have problem with saving maps

It has error with creating out put files

Image


how can i fix this error :(
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 7552
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: Using the Map Editor

Post by BenganJ » January 14th, 2021, 11:18 am

@Wing

You have created /base_map/map structure, NOT /base/map as it was before?
Are you starting the editor with a shortcut like the one below, where MAPNAME
equals the name of your map?

Code: Select all

"C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe" -applaunch 227300 -edit MAPNAME -force_mods -noworkshop -mm_max_resource_size 100 -mm_max_tmp_buffers_size 1000
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
Wing
Posts: 2
Joined: January 14th, 2021, 9:43 am

Re: Using the Map Editor

Post by Wing » January 15th, 2021, 4:09 pm

@BenganJ

With your advise,
I made a shortcut like this
"D:\Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64\eurotrucks2.exe" -applaunch 227300 -edit reworked -force_mods -noworkshop -mm_max_resource_size 100 -mm_max_tmp_buffers_size 1000

and also made file name like this

Image

but I have still error..

Image


Thanks you For your advise
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 7552
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: Using the Map Editor

Post by BenganJ » January 15th, 2021, 4:21 pm

@Wing

Did you also create the folder map in the /base_map folder?
That structure should be like this, /base_map/map.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
User avatar
Arayas
Site Admin
Posts: 4048
Joined: December 15th, 2018, 3:25 am
Location: Romania
Contact:

Re: Using the Map Editor

Post by Arayas » January 15th, 2021, 6:59 pm

base_map is NOT placed in "my documents/euro truck simulator 2" but in the root folder of the game itself, in my case

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\base_map

When something is not working like it did for me in tutorials, ITS pretty clear that you have a mistake somewhere.(not just you, anyone in general)
User avatar
BenganJ
Moderator
Posts: 7552
Joined: December 15th, 2018, 11:54 am
Location: Gothenburg, Sweden

Re: Using the Map Editor

Post by BenganJ » January 15th, 2021, 7:14 pm

Damn, I missed that totally! :wacko2:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System: Windows 8.1
Processor: Intel Core i7-4790@
Memory: 16GB
Graphics: ASUS GeForce GTX1660Ti
Image
Post Reply